Luciano Astudillo. Foto: Daniel van der Blij. PB

Fattiga bostadsområden utan extra storstadspengar

Den socialdemokratiske riksdagsmannen Luciano Astudillo från Malmö är kritisk till regeringens nya strategi för fattiga bostadsområden. Han tycker att den saknar både långsiktighet och flera miljarder kronor.

- Vi har områden med en stor fattigdom där det behövs rejält med extraresurser. Det räcker inte med fem år, det handlar om fem, tio, femtonårs rejäla satsningar för att förändra den situationen i dessa områden. Det är mycket kvar att göra, säger Luciano Astudillo.

I Storstadssatsningen fick Malmö en miljard för att finna metoder att rycka upp Rosengård, Hyllie, Fosie och Södra innerstaden.

I det kommande arbetet är tanken att stödet till de utsatta bostadsområdena ska gå genom de vanliga myndigheternas arbete.

- Det är jättebra, men det räcker inte. Men en del projekt har löpt ut nu och då fortsätter kommunerna bara som vanligt och det är inte bra, säger Luciano Astudillo (s), riksdagsman från Malmö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".