Malmöoperans nye styrelseordförande har aldrig varit på operan

Vid årsskiftet tar Region Skåne över Malmö opera- och musikteater från Malmö stad. Rikard Larsson (s) har utsetts till styrelseordförande, trots att han aldrig har besökt en operaföreställning.

– Jag har aldrig varit på operan, någon gång de senaste åren har jag varit på teatern, säger Rikard Larsson, nyutnämnd styrelseordförande.

Rikard Larsson är till vardags socialdemokratiskt regionråd med ansvar för personalfrågor och folkhälsofrågor. Nu ska han även bli styrelseordförande i Malmö opera- och musikteater som omsätter knappt 200 miljoner.

Han erkänner utan omsvep att han inte är så värst kunnig om teater, och har problem att nämna opera- och musikaltitlar utöver dem som spelas just för tillfället.

Men det är inte det viktigaste i rollen som styrelseordförande, menar han.

– Framförallt ska man kunna något om styrelsearbete. Den kulturella kompetensen finns hos de övriga i styrelsen, säger Rikard Larsson (s).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".