Rättegång inledd efter mordet i Kirseberg

På fredagen inleddes rättegången om mordet på den 41-årige man som i somras hittades död i en lägenhet på Kirseberg i Malmö. Tre unga män står nu åtalade för inblandning på olika sätt i mordet.

Den 5 juni i år hittade den mördades sambo offret liggandes på mage på golvet i deras hem på Kirseberg. Mannen hade då en plastpåse hårt knuten runt halsen.

Först misstänktes det att det rörde sig om ett självmord, men redan senare samma dag så tog någon ut åtta och ett halvt tusen kronor från 41-åringens konto. Med hjälp av filmen från bankomaten kunde polisen identifiera mannen som tog ut pengarna och snart kunde härvan redas ut.

Två män, en tjugo och en nitton år gammal stå nu åtalade anklagade för mord. Den tredje mannen, också det en nittonåring, tog ut pengar från offrets konto, åtalas för häleri och bedrägeri.

De två mordanklagade ska enligt åklagaren tillsammans med den mördade tagit sig till huset i Kirseberg och där ska de båda unga männen ha mördat och rånat 41-åringen. Senare ska de ha gett 41-åringens visa kort till den andra 19-åringen som tog ut pengarna. Den mordåtalade nittonåringen erkänner rånet, men förnekar att han skulle vara delaktig i mordet.

20-åringen, som åklagaren menar är den drivande i gruppen, förnekar brott helt och hållet och säger att det är de båda nittonåringarna som både rånat och mördat.19-åringen som är åtalad för häleri och bedrägeri erkänner.

Idag inleddes rättegången och åklagare Bo Albrektsson visade med hjälp av en kartläggning av de mobiltelefonsamtal som de åklagade gjort den 5 juni var de befunnit sig vid tiden före under och efter mordet, och vilka de haft kontakt med. där kan man bland annat se att 20-åringen haft kontakt med 41- åringen. Och just den här kartläggningen är stark bevisning menar åklagare Bo Albrektsson.

- Den tyngsta bevisningen är mobiltelefontrafiken. Och så har en av medmisstänkta som har berättat utförligt. Tillsammans ger det en klar bild av vad som har hänt, säger åklagare Bo Albrektsson. Vad åklagaren däremot saknar är DNA-spår efter de misstänkta i offrets hus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".