Trängseln på tågen ska minska

Alltfler skåningar väljer att resa med Pågatågen och Öresundstågen i Skåne. Resandet har sedan ifjol ökat med sju procent eller mer än 4000 resenärer per dag. Fler resande betyder emellertid också att trängseln på tågen ökar.

Redan i september i år kunde vi berätta om att trängseln på vissa av morgontågen var svår, och att många av resenärerna tvingades att stå upp långa sträckor.

Till slut var det så trångt att vissa av tågvärdarna reagerade och via tågens högtalarsystem bad resenärerna att skriva till Skånetrafiken och be om fler vagnar. Nu ska läget iallafall ha blivit lite bättre.

– Vi har gjort en del omdisponeringar av våra tåg, så att vi försöker att sätta in våra tåg där de gör som mest nytta, säger Claes Ulveryd, trafikansvarig på Skånetrafiken.

Läget har alltså blivit lite bättre, och nya tåg håller på att köpas in. Det kan dock fortfarande dröja innan alla får en sittplats ombord på tågen.

– Vi har en förhoppning om att vi har klarat de allra mest akuta behoven. Det finns något tåg som fortfarande är fullt, men det ska var bättre i januari. Kortare sträckor kan vi inte erbjuda sittplats till alla, säger Claes Ulveryd.