Fotboll och kärnämnen i skolan

Eleverna på det individuella programmet MABI fick idag egna lokaler i Rosengård. Utbildningen är ett samarbete mellan fotbollsklubben MABI och utbildningsförvaltningen.

– Det har gått jättebra. Först trodde jag att det bara var fotboll, men de satsar också på kärnämnena. Alla samarbetar som en stor familj, om någon har problem så hjälps alla åt direkt, säger Osama Nahi, elev på det individuella programmet MABI.

Hittills visar skolan bra resultat. Av alla individuella program i Malmö har den här klassen högst närvaro. Programmet riktar sig till elever som inte klarat kärnämnena i grundskolan och som är extra intresserade av fotboll

– Det killar i hela kroppen av iver att få jobba vidare. Det fungerar otroligt bra, bara att se de stolta ungdomarna i sina träningskläder tillsammans med ledarna. Vi kompletterar varandra så att eleverna kan gå över efter ett år till ett nationellt program, säger Annette Lawesson, rektor för MABI.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".