MFF-supporter friad

Åtalet har lagt ned mot en MFF-supporter som anklagats för att ha startat bråket med danska civilklädda poliser. Under lång tid samlade MFF support in mängder med videofilmer och stillbilder från matchen för att försöka bevisa att det var den danska polisen som handlade fel. De här bilderna har nu frikänt en supporter från alla misstankar.

– Det är en stor seger för oss, det finns bra dokumentation, dels privata bilder och dels från Parkens övervakningskamera, säger Mikael Cronqvist, vice ordförande i MFF-support.

Den danska stadsadvokaten, det vill säga åklagaren, går igenom materialet för att se om det räcker för att väcka åtal mot poliserna. Men även innan en eventuell rättegångarna startar så har supportrarnas protester gett resultat. Polisen i Danmark har nämligen beslutat att alla danska civilpoliser från och med nu måste ta på sig gula västar vid den här typen av ingripande.

Det var under Royal-leaguematchen i Parken i Köpenhamn den 28 april när Malmö FF mötte FC Köpenhamn som det uppstod bråk mellan danska civilklädda poliser och MFF-supportrar.

Enligt MFF-support var det den danska polisen som inledde bråket och misshandlade flera supportrar, medan den danska polisen säger att det var MFF-fansen som startade det hela.

Enligt MFF supports danska advokat Åge Kramp så lär det dröja ungefär ett år innan åtal väcks mot poliserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".