Tåg riskerar att ställas in efter misshandel

Efter fredagens misshandel av en tågvärd i Åstorp överväger SJ nu att sluta trafikera vissa stationer med de sena tågen. Bolagets ledning säger att man ser allvarligt på det som hänt och har under dagen diskuterat vilka åtgärder man ska vidta för att skydda sin personal.

– Det kan bli två eller tre tåg som inte trafikerar Perstorp, Klippan och Åstorp där vi haft bekymmer med resenärer som inte vill erlägga biljettavgift och hotar personalen, säger Magnus Andersson är regionansvarig inom SJ trafikavtal i södra Sverige. 

Tågvärdarnas arbetssituation under fredagar och lördagar har blivit ohållbar på järnvägarna runt Helsingborg, tycker SJ. Innan nästa helg kommer man besluta om några sena turer ska ställas in, och i så fall vilka.

I dagsläget tycks den enda effektiva åtgärden vara att inte köra, menar Magnus Andersson. Även om det kan bli aktuellt med fler tågvärdar är han tveksam till om det gör någon skillnad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".