Politiker protesterar mot indragna tåg

Politiker från fyra nordvästskånska kommuner proteseterar nu mot SJ:s beslut att tågen ska sluta stanna på sex stationer under sena fredags- och lördagskvällar. Det handlar om sträckan mellan Perstop och Påarp, där en tågvärd misshandlades i fredags natt. I ett brev till SJ kräver de idag att beslutet hävs.

– Det är orimligt att de har gjort den här förändringen utan förvarning till oss i kommunen. Självklart ska de driva trafiken enligt den överenskommelse som finns, säger Bengt Svensson, ordförande i kommunstyrelsen i Klippan, som är en av dem som undertecknat brevet. 

SJ har under en längre tid haft problem med berusade ungdomar som reser mellan Perstorp och Påarp på nätterna bråkar med tågvärdar. I fredags kulminerade det med att en tågvärd blev misshandlad.

SJ säger att man nu när tågen dragits in hoppas att kunna få till stånd en diskussion kring händelserna, och öppna ögonen på vuxna, polis och sociala myndigheter på de berörda orterna för hur situationen ser ut sena helgkvällar. Hur länge trafiken kommer att vara indragen är inte bestämt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".