Inga extra pengar till konkurshotad basket

Helsingborgs kommun säger nej till att stötta den krisdrabbade basketklubben Helsingborg Basket ekonomiskt. Klubben löper nu risk att gå i konkurs, och att tvingas lämna basketligan och lägga ner sin verksamhet.

– Jag reagerar kraftigt på det här. Jag tycker det hade varit ett erkännade för det arbete som Helsingborgs Basket de facto gör i Helsingborg, säger klubbens ordförande Kenneth Lantz.

Han menar att kommunen borde ha bidragit med den miljon som klubben behöver, eftersom klubben är så viktig för den sociala verksamheten i Helsingborg, inte minst när det gäller arbetet med integration och jämställdhet bland ungdomarna.

Klubben kommer att fortsätta att söka sponsorer för att undvika att gå i konkurs.

– Vi ger oss inte förrän vi är framme vid ”the bitter end” i värsta fall, säger Kenneth Lantz.

Men redan den första veckan i januari nästa år går Helsingborg Basket i konkurs om de inte hittar sponsorer. Det skulle drabba 15-20 personer som är sysselsatta i arbetslöshetsprojekt inom klubben berättar klubbordföranden, förutom alla som spelar basket i klubben.

– Och dessutom kommer det att drabba ungdomar som vi engagerar oss för inom handikappverksamheten. Vi befinner oss på ungefär 25 skolor varje vecka med basketspelande, och det är dessa ungdomar som kommer att drabbas hårdast, säger Kenneth Lantz.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".