Satsning på gasdrivna bilar i Malmö

Luften i Malmö ska bli bättre med hjälp av ett miljöprojekt som stöds av EU. Projektet går ut på att de gasdrivna bilarna ska bli fler.

Skånemejerier är ett av de företag som satsar på miljövänliga fordon. I dag började mejeriet använda två nya gasdrivna mjölkbilar i Malmö.

– Vi har ingen direkt ekonomisk vinning i kronor räknat, utan det här är alltså en satsning på framtiden och på miljön, säger Skånemejeriers vd Rolf Trulsson.

Nu har Skånemejerier 12 gasdrivna lastbilar, men Rolf Trulsson räknar med att företaget i framtiden kommer att ha dubbelt så många.

Stina Nilsson på gatukontoret säger att det är mycket viktigt att både privatpersoner och företag är med och miljöanpassar transportsystemet.

– Gasdrivna fordon har ju mindre utsläpp. Det som vi framför allt tittar på är koldioxidutsläppen, men även utsläppen av kvävedioxider, som vi har problem med i Malmö i dagsläget, säger hon.

Även gasdrivna fordon släpper ut kväve och koldioxid, men mindre mängder än en normal dieselbil.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".