Landkrona vill ha mer pengar till skolan

Inför höstterminen ansöker Landskrona kommun om nya Wärnerssonpengar från staten, totalt 70 miljoner, som ska användas till personalförstärkningar.
Det handlar om upp mot 200 nya tjänster. Och enligt Niklas Karlsson, socialdemokratisk ordförande i barn och utbildningsnämnden, ska man se på satsningen under en längre tid. - Det är viktigt att man ser det här i ett femårsperspektiv, och när man resonerar ser det utifrån detta och inte blir besviken om man inte får någon personalförstärkning det ena året. Förutom förstärkningar på lärarsidan ska de nya pengarna gå till barn som behöver extra språkhjälp, det menar Per Dahlöf som är chef inom barn och utbildningsförvaltningen. - De som slås ut idag är de som inte äger språket. Därför finns det förslag logopeder, modersmålslärare och språklärare. Besked om Landskrona får del av de statliga Wärnerssonpengarna kommer i sommar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".