Utredning om Migrationsverkets enhetschef i Kristianstad

Nu ska Migrationsverket utreda vad enhetschefen i Kristianstad egentligen menade när hon skickade ett e-postmeddelande om tårtkalas till sina medarbetare. Tårtan skulle ätas för att fira avvisningen av en ensamstående kvinna med tre barn.

Mikael Ribbenvik, som är biträdande verksamhetschef på Migrationsverket, säger att man ser allvarligt på händelsen, men vill samtidigt inte dra för stora slutsatser om kulturen inom verket än.

Utredningen, som ska göras av Migrationsverkets rättschef och överdirektör, ska vara klar i januari. Enhetschefen i Kristianstad har tagits ur sin tjänst som chef tills utredningen är klar.

Utredningen gäller även en chef på Migrationsverket i Solna som bjudit de anställda på champagne efter en avvisning, samt en chef och en handläggare i Hedemora.

Migrationsverkets generaldirektör Janna Vallik kände enligt TT redan tidigare till det tårtkalas som personalen i Kristianstad hade efter avvisningen av en mamma med tre barn. Men hon har inga planer på att avgå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".