Hörselskadad fick rätt mot Sjöbo kommun

I Sjöbo har hörselskadade Jennifer Pettersson vunnit en delseger över kommunen som inte vill betala för hennes skolgång i Hässleholm. Skolverket har nu bestämt att hon får gå kvar på Silviskolan i Hässleholm läsåret ut.

– Det känns roligt, skönt, säger Jennifer Petterson, som går på Silviskolan eftersom hon hade det var svårt i den vanliga grundskolan på grund av hennes hörselskada.

– Jag blir inte retad eller någonting sådant. Alla har samma skada. Och det är mycket enklare att höra vad lärarna säger.

Familjen flyttade från Tomelilla till Sjöbo i våras och ville att kommunen skulle fortsätta betala för skolgången i Hässleholm. Men Sjöbo kommun sa nej och menade att flickan kan gå i en vanlig klass.

Skolverket ombads granska vad som gäller och har kommit fram till att Jennifer ska få gå kvar i skolan i Hässleholm under vårterminen eftersom hon påbörjat läsåret där, berättar mamma Anneli Pettersson för P4 Radio Malmöhus. Och familjen ska kämpa vidare eftersom själva grundfrågan, vem som ska betala för dotterns skolgång, inte är löst ännu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".