Skottskadad man funnen på gata i Malmö

En svårt skottskadad man hittades vid halvfemtiden på onsdagsmorgonen i centrala Malmö, på Hantverkargatan i närheten av Sankt Knuts torg.

Skottlossningen uppmärksammades av flera boende i området. Först hördes en skottsalva, efter en kort stund ytterligare en. Mannen sågs också komma springande, men ingen har sett någon ytterligare person.

Mannen föll sedan ihop mellan två parkerade bilar på gatan, med ett handeldvapen liggande bredvid sig.

Den skjutna mannen är tidigare känd av polisen. Han är 21 år och hemmahörande i Hallands län. En anhörig identifierade honom under eftermiddagen, efter att polisen hittat hans id-handlingar i en ryggsäck på gatan.

Mannen var skjuten i huvudet, och hans tillstånd var efter en operation under onsdagsmorgonen fortfarande kritiskt. Enligt polisen är det inte uteslutet att mannen skjutit sig själv, men det mesta talar för att han varit inblandad i skottlossning med någon annan person. Något spår efter en eventuell förövare fanns inte vid lunchtid på onsdagen.

Polisen genomförde under förmiddagen en teknisk undersökning av området där den skjutne mannen hittades. En dörrknackning i området, för att samla in vittnesuppgifter från de kringboende, hade avslutats vid lunchtid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".