Fortsatt problem med snödrev på de skånska vägarna

Inatt har det bara kommit några centimeter nysnö, men det fortsätter att snöa under dagen. Det är främst den södra och östra delen av Skåne som får nederbörd, men det är den sjunkande temperaturen i kombination med vinden som ställer till med problem.

- Med ett par minusgrader och 12-14 meter per sekund i vindhastighet blir det snödrev som kan ställa till det i trafiken, berättar Erling Brännström, meterolog på SMHI i Malmö.

Det är främst de öppna platserna i Skåne som är utsatta, såsom Österlen och Söderslätt, men även mellersta Skåne är drabbat av snödrev.

Enligt vägverkets informationscentral är det framkomligt överallt, men vägarna är snöiga och moddiga. Vägverket har alla sina plogbilar ute på vägarna nu under morgonen

De riktiga väderproblemen börjar inatt, då ett nederbördsområde väntas in från Polen. Ett par decimeter snö i kombination med frisk till hård vind framåt morgonen bäddar för rejäla trafiksvårigheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".