Tjänster i Rosengård bort - trots Wärnerssonpengar

Det statsbidrag som Malmö begär ur de s k Wärnerssonpengarna för att öka antalet vuxna i skolan, räcker inte för att stoppa de planerade nedskärningarna på skolorna i Rosengård.
Malmö begär 51 miljoner kronor och varje skola har själv fått bestämma vad man vill satsa pengarna på. - Det är framförallt språkundervisningen man fortsätter att satsa på, det här är ju andra året i en femårig satsning, säger Magdalena Titze på stadskontoret i Malmö till P4 Radio Malmöhus. Pengarna ska användas till att öka antalet vuxna i skolan, t ex att anställa lärare, specialpedagoger eller kuratorer. Men trots det väntade bidraget kommer de redan planerade personalneddragningarna på skolorna i Rosengård inte kunna stoppas. - Pengarna räcker bara till att rädda ett fåtal av de 40 lärartjänster som skärs bort till hösten, säger Karin Stavne, utbildningschef på Rosengård till P4 Radio Malmöhus.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".