The Tivoli i Helsingborg bygger nytt

Nattklubben The Tivoli i Helsingborg, som hotades av nedläggning i somras, bygger nu istället ut med ytterligare en enhet. Nu öppnar en särskild avdelning med bara reggaemusik. 

– Vi tar Tivoli ett steg vidare; det har hela tiden varit vår dröm. Nu bygger vi en ny reggaebar, säger Hasse Jönsson, en av ägarna.

De styrande politikerna i Helsingborg drog i somras upp planer på att bygga helt nytt kongresscentrum i inre hamnen. Där ligger Ångfärjestationen, en byggnad från slutet av 1800-talet, som bland annat inrymmer The Tivoli. Politikerna tyckte att den historiska byggnaden skulle rivas, men det blev folkresning i Helsingborg och rivningen stoppades.

Göran Holmqvist, nöjesjournalist på Helsingborgs Dagblad, gläds åt att nattklubben finns kvar.

– Tivoli har ju blivit en förskjutning av nöjeslivet ner mot centrum, som berör alla åldrar. Förut var det ju fullkomligt dött här, men nu är det en mycket vital, pulserande del av stan, säger han.

– Det känns jättekul på alla sätt och vis; det enorma stöd som man fick från folket, det är oerhört kul, säger Hasse Jönsson på The Tivoli.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".