Malmö stad sviker kulturhus

Region Skåne ger inte upp tanken på att förvandla den före detta Malmöbiografen Palladium till ett nytt hus för musik och dans. Detta trots att Malmö stad förmodligen inte kommer hjälpa till med finansieringen.
Det är Malmös kulturchef Börje Svensson som ställer sig tveksam till projektet. Ett likande musik- och danshus planeras nämligen i Mazettibyggnaden i Malmö. Enligt Svensson finns det inte pengar till båda projekten. Men igår beslutade regionens kulturnämnd att fortsätta med planerna för Palladium. - Det är tråkigt att Malmö stad inte vill vara med. Men för oss har det här varit en profilfråga länge. Vi tänker inte lägga ner projektet för den här sakens skull, säger Pia Kinhult som är ordförande i regionens kulturnämnd. Om Region Skåne ensamt klarar att finansiera den beräknade kostnaden på 3,8 miljoner per år är dock oklart.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".