Extra polissatsning i nordväst under nyår

Polisen i nordvästra Skåne satsar extra under nyårshelgen för att motverka fylleri, misshandel och olyckor. Särskild uppmärksamhet kommer ungdomar som rör sig ute i tätorterna under nyårsnatten att få.

– Det här året har vi satsat extra, säger Kenth Ahlin, ansvarig för polisens insatser i nordvästra Skåne under nyårshelgen.

I tätorterna kommer närpoliserna att finnas, väl synliga, i uniform och med reflexvästar. En del av den extra satsningen riktas särskilt mot ungdomar för att förhindra ungdomsfylleri och minska tillgången på alkohol under nyårsafton. Poliserna kommer att kontrollera att ungdomar inte har tillgång till alkohol. De som ändå hittas med sprit, kommer att rapporteras.

– De kommer att rapportera det som ett brott mot alkohollagen och kontakta berörd socialförvaltning så att ungdomarna blir hemkörda, säger Kenth Ahlin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".