Swedish meats säljer Ellco food

Efter flera stora investeringar säljer nu Swedish meats dotterbolaget Ellco food i Kävlinge till det danska företaget BHJ. Enligt Swedish meats vd Peter Rasztar beror försäljningen på att Ellco foods verksamhet inte tillhör kärnverksamheten. Ellco food köper ben-, fett- och blodråvaror och säljer till livsmedelindustrin.

Försäljningen är en del i en strategiplan som Swedish meats har för de kommande tre åren. En utökad export är målet. På lång sikt söker Swedish meats en internationell partner.

– Vi måste ha en bredare marknad så att vi kan få bättre betalt för våra produkter, säger Peter Rasztar, vd på Swedish meats.

Ellco food har 128 anställda i Kävlinge, Klippan och Stockholm. Personalen som idag jobbar på Ellco food kommer att erbjudas att följa med till den nya ägaren.

Swedish meats har nyligen köpt SLP Pärson och Skånekött. De har även lagt ett bud på Kalmarslakterter KLS och byggt en fabrik i Polen.

Swedish meats är en ekonomisk förening som ägs av 20 000 bönder, och för att kunna finansiera stora investeringar i framtiden, ska de under året se över möjligheten att bli ett aktiebolag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".