Misstroende mot ledningen på HD

Enligt gårdagens förtroendeomröstning på Helsingborgs Dagblad saknar de anställda förtroende för två personer i tidningsledningen. Journalistklubben lämnar nu över frågan om dessa personers framtid, till tidningens ägare och VD.

– Vi har meddelat vilka siffror det blev och nu är det upp till dem att göra någonting utifrån det, säger Hedvig Juhasz Toth, Journalistförbundets klubbordförande på Helsingborgs Dagblad.

Bakgrunden till förtroendeomröstningen är omorganisationen inför den kommande övergången till tabloidformat. Och förändringsplanerna har gjort många journalister arga och besvikna.  Nästan alla medlemmar var engagerade och röstade, men enligt Hedvig Juhasz Toth har det varit lugnt sedan igår när siffrorna redovisades.

– Jag tror folk nu ska låta det sjunka in nu, säger Hedvig Juhasz Toth.

Staffan Sommelius, en av Helsingborgs Dagblads delägare, säger till P4 Radio Malmöhus att ägargruppen valt att stötta redaktionsledningen och att ledningen därför består, och att fokus nu ligger på övergången till tabloidformat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".