Utställning för 17 miljoner om tunneln

I mitten på januari är det premiär för en helt ny tunnelutställning vid bygget genom Hallandsåsen. Den gamla utställningen utanför Båstad stängdes för ett drygt år sen och sedan dess har det vuxit fram en helt ny utställningslokal vid det södra tunnelpåslaget utanför Förslöv. Och ledningen för tunnelbygget räknar med stort intresse för den nya utställningen.

Utställningen om tunnelbygget genom Hallandsåsen har allt sen byggstarten i början på 90-talet varit ett populärt besöksmål. När den gamla lokalen utanför Båstad stängdes i november i fjor hade nästan 100 000 personer hälsat på. Den gamla utställningen var dock liten och ganska knapphändig, byggd för att finnas i en fyra-fem år. När tunnelbygget flyttade till den södra sidan av åsen, valde Banverket att satsa på en helt ny, större o mer påkostad utställning om järnvägsbygget.

Totalt investerar Banverket och Skanska cirka 17 miljoner kronor i den nya tunnelutställningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".