Rooseum räddat

Stiftelsen Rooseum upplöses och kulturnämnden tar över konstmuseets verksamhet. Det blir antingen i egen regi, genom en fri aktör eller i form av något annat samarbete.

– Det finns inget inresse från någon av de tre stiftarna att skjuta till så mycket pengar som det var planerat. Då ser vi inga förutsättningar att driva det i stiftelseform, säger Ilmar Reepalu, kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

Denna lösning på Rooseums framtid ska kommunstyrelsen i Malmö föreslå. Därmed räddas Rooseum från nedläggning. Det slutgiltiga beslutet fattas i kommunfullmäktige den 2 februari.

Resurser och ansvar för Rooseums verksamhet läggs enligt förslaget på kulturnämnden, som i sin tur har att bestämma om man vill driva det i egen regi eller genom någon fristående aktör.

– Alla har vi ett intresse av att den här typen av verksamhet finns kvar, men vi är inte beredda att lägga till mer pengar, säger Ilmar Reepalu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".