Tårtkalas följs upp

Tårtkalaset på Migrationsverket efter avvisningen av en asylsökande får nu efterräkningar. På torsdag ska representanter för den fackliga organisationen SACO ha ett möte med Migrationsverkets generaldirektör Janna Valik. Facket har begärt mötet efter den senaste tidens uppståndelse kring verket.

Strax före julhelgen avslöjades att enhetschefen för Migrationsverkets kontor i Kristianstad bjudit in sina medarbetare till tårtkalas. Inbjudan kom efter att avvisningen av en mamma med tre barn blivit avklarad.

I samband med denna och andra liknande händelser inom Migrationsverket talades det om en rådande kultur bland de anställda. Nu har facket, i det här fallet Jusek, reagerat på att verkets ledning tillåtit att deras personal smutskastats i media. Man menar att ledningen inte försvarat sin personal tillräckligt.

Fredrik Lundmark på Migrationsverkets enhet i Kristianstad är platsombud för SACO. Han säger att det är en del som mår dåligt efter den senaste tidens händelser. Han är kritisk till hur verkets ledning agerat och säger att ledningen gick ut och fördömde sin personal istället för först ta reda på fakta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".