Misstänkt hävdar att Alexandra är en tidigare skolkamrat

På måndagen förhörs den 30-åring som misstänks för flera fall av våldtäkt och grovt sexuellt utnyttjande av underårig. Den misstänkte hävdar att Alexandra är en kvinna som han haft kontakt med i flera år och som han träffat flera gånger. De har gått på samma gymnasieskola.

Den misstänkte berättar att han sedan genom åren flera gånger hjälpt Alexandra med hennes dator. Han har skapat ett hotmail-konto till henne. Då har han använt sitt eget namn, vilket skulle förklara varför det är hans namn som ligger bakom Alexandras e-postadress. Genom att sedan maila till henne har han beställt unga tjejer att ha sex med.

30-åringen ifrågasatte under förhöret flera gånger åklagarens försök att leta reda på den riktiga Alexandra, och menade att åklagaren från början bestämt sig för att han är Alexandra.

Enligt åklagare Ulrika Rogland är bevisningen starkare efter dagens förhör och hon säger att de försökt leta upp kvinnan som 30-åringen pratar om utan att lyckas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".