Snö och blåst påverkar vägarna

Det har snöat en hel del i Skåne under natten till fredagen, och mest snö har det kommit i de västra delarna. Det blåser också kraftigt, och en del vägar yr snabbt igen av den lätta snön. Vägverket har alla resurser ute för att hålla vägarna i skick.

Snöfallet ska fortsätta hela dagen och sammanlagt kan det komma mellan 10 och 15 centimeter.

I samband med snöandet har det inträffat en hel del trafikolyckor, men inga allvarligare personskador har inrapporterats. Under torsdagskvällen körde flera bilar i diket, och på E6 i höjd med Borgeby fick vägen delvis spärras av efter att en lastbil lastad med jord kört av vägen.

Tidigt på fredagsmorgonen har ett par bilar åkt av på E6 vid Hjärnarp och Landskrona, och enligt Lars Rosberg, länsvakthavande befäl vid Skånepolisen, är det mycket halt på vägen.

I Skurup, Trelleborg, Vellinge, Svedala och Eslöv har man beslutat att ställa in skolskjutsarna under dagen på grund av snöfallet. I Trelleborg kör bara bussarna som går till Modeshögs skola.

Även tågtrafiken från Malmö till Ystad påverkas med inställda turer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".