Alexandrarättegången fortsätter - nya flickor träder fram

Den 30-åring som misstänks för flera fall av våldtäkt och grovt sexuellt utnyttjande kan ha förgripit sig på fler än de 60 flickor som finns med i åtalet. Flera flickor har nyligen tagit kontakt med polisen.

– Vi har fått in en del nya anmälningar. Vi ska höra ett par flickor nästa vecka, säger Ulrika Rogland, kammaråklagare i Malmö.

Den misstänkte säger själv att han har haft kontakt med 1 000 småflickor över hela landet.

Enligt åklagaren har 30-åringen förgripit sig på åtminstone 60 flickor. Under täcknamnet Alexandra har han först tagit kontakt med småflickor på internets chattsidor och sedan övertalat de att träffa en kund som betalar för sex. I samtliga fallen har kunden varit den misstänkte 30 åringen.

En flicka vittnade idag om att hon fått ett mobiltelfonnummer till Alexandra av den misstänkte 30-åringen och de gånger hon ringde var det 30-åringen som svarade.

– Det finns mycket som talar både för det ena och det andra. Och kanske det tredje. Så det är ingen lätt uppgift för tingsrätten, säger 30-åringens ombud Jesper Montan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".