Uno Aldegren vill arrangera handbolls-VM i Skåne

Region Skånes styrelseordförande Uno Aldegren vill att Skåne ska arrangera VM i handboll. Förslaget presenterades för regionstyrelsen på torsdagen.

– Det förutsätter att det som planerats byggs en hall i Malmö som kan ta omkring 15 000 besökare. Men vi måste gå igenom alla förutsättningar, så att det inte finns några hinder, säger Uno Aldegren, ordförande i Region Skånes styrelse.

Om Uno Aldegren får som han vill så anordnar Skåne handbolls-VM för herrar 2009. Men det finns åtminstone ett problem med det, ansökningstiden har redan gått ut.

Lasse Tjernberg, landslagschef på Svenska handbollsförbundet säger att Sverige faktiskt har diskuterat att komma in med en ansökan ändå, och att man absolut kan tänka sig att ansöka om VM 2011.

Men han är skeptisk till att förlägga ett helt mästerskap på ett så litet område. Matcherna skulle då konkurrera med varandra om den handbollsintresserade publiken. Däremot säger han att om Sverige skulle anordna VM så skulle några matcher absolut spelas i Skåne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".