Percy Nilsson sålde mark i Hyllie

Percy Nilsson har nu finansierat bygget av hockeyarenan i Hyllie. Det norska företaget Steen & Ström köper marken intill arenan, där det nya shoppingcentret ska byggas. Percy Nilssons bolag köpte marken av kommunen i början av veckan för 250 miljoner. Priset idag blev 570 miljoner. Det är mer än det dubbla mot vad han gav.

- Det ger en bra start till arenan. Varenda krona ska användas till att finansiera den. Det är viktigt för mig med kvalitet. Vi kommer inte att spara på pengarna när det gäller bygget, säger Percy Nilsson.

Norska Steen & Ström bygger shoppingcentret.

- Det är en mycket bra partner. De kommer att göra en byggnad som är bättre än Fields. Vi ska inte behöva åka dit, utan de ska komma hit istället, säger Percy Nilsson.

Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu (s) tycker inte att det var fel av kommunen att sälja till det lägre priset.

- Vi har inget intresse av att trissa upp markpriser. När kommunen säljer byggrätter så tillämpar vi en taxa för kommersiella ytor; för handels- och kontorsytor. Affären är kopplad till att det ska byggas en arena. Percy Nilsson är tvungen att sätta 300 miljoner kronor på ett bankkonto för att bygga arenan, säger Ilmar Reepalu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista