Norrmännen bakom Hyllieaffären blir Malmö Redhawks nya huvudsponsor

Den norska detaljhandelsjätten Steen & Ström köper marken intill den ishockeyarena som Percy Nilsson planerar att bygga i Hyllie. På marken ska bolaget bland annat bygga ett köpcenter, kontor och lägenheter. Steen och Ström kommer också att bli ishockeyklubben Malmö Redhawks nya huvudsponsor.

– Vi befinner oss i en av Sveriges mest expansiva regioner ur många aspekter. Den storskaliga handeln i Malmöregionen kan utan tvekan utvecklas, säger Wilner Andersson, Sverigechef för Steen & Ström.

Norska Steen & Ström är Skandinaviens största förvaltare och utvecklare av köpcentrum och driver ett femtiotal sådana i Sverige, Norge och Danmark. De driver bland annat det nybyggda jättecentret Fields vid flygplatsen Kastrup.

I Hyllie ska man bygga ett köpcenter intill Percys Nilsson nya arena, och man ska dessutom bygga lägenheter, kontor och parkeringshus.

Norrmännen köper marken i Hyllie för 570 miljoner kronor av Percy Nilsson, samma mark som Percy tidigare under veckan köpte av Malmö stad för bara 250 miljoner kronor. 

– Vår prislapp ska värderas efter vad vi tror vi kan åstadkomma, säger Wilner Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".