Nattvandrande pappors ingrepp utreds

”Arga pappor” kallar sig en grupp på ungefär 25 personer som nattvandrar på Limhamn och i Bunkeflo för att få slut på ungdomsrånen i området. Nu har de själva blivit ett fall för polisen sedan de ingripit mot ett oskyldigt ungdomsgäng utanför Limhamns ishall.

– Jag vill inte kommentera den anmälan mer än att vi precis som vanligt försöker få in så mycket uppgifter som möjligt kring den här händelsen, säger Ulla Ardermark, polismästare i Malmö.

Att papporna skulle ha använt våld i samband med incidenten utanför ishallen, förnekar av en av de pappor som P4 Radio Malmöhus har varit i kontakt med. Han vill vara anonym men säger att de inte använder våld om de inte själva blir angripna. Skulle någon gå till angrepp har papporna redskap att försvara sig med.

– Det är allt från golfklubbor till baseballträ och annat, säger den anonyme pappan.

Polisens ogillar föräldrarnas agerande.

– Jag kan förstå att man blir frustrerad om ens barn blir utsatt för rån eller blir misshandlat på annat sätt men vi har ingen förståelse för att man är beredd att ta till åtgärder som kränker svensk lag, säger polismästare Ulla Ardermark.

Men det tänker papporna inte bry sig om.

– Så länge våra barn inte kan känna sig trygga får vi skydda oss själva, säger den anonyme pappan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".