Tågvärdar får ny arbetsgivare igen

Arriva tar över trafiken med Pågatågen i Skåne från och med sommaren 2007. För tågvärdarna som jobbar ombord på tågen innebär det att de får sin tredje arbetsgivare på tre år.

– Nu har DSB haft det i ett år och det verkar som att man kastar folk fram och tillbaka, säger Mohamed Abdiaziz är en av de tågvärdar som tycker att det börjar bli för mycket.

Totalt är det 200 anställda som idag arbetar ombord på Pågatågen. Under onsdagen ska facket träffa sin nuvarande arbetsgivare, DSB, och innan veckan är slut hoppas SEKOs klubbordförande Daniel Abalo att han har hunnit prata med Arriva också.

Vad som kommer att hända eller förändras vet man inte ännu. Men att det inte känns helt bra för dom som arbetar på tågen att behöva byta arbetsgivare en gång till är tydligt.

– Vi vill lyssna på vad Arriva har att säga och sen får vi ta ställning och kämpa för våra medlemmar, säger Daniel Abalo, Sekos klubbordförande för tågvärdar i Skåne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".