Två till sjukhus efter olycka på fartyg

(uppdaterad 16:30) Två personer fick föras till sjukhus sedan behållare med koldioxid börjat läcka ombord på ett utländskt fartyg i Åhus hamn vid halv tiotiden på onsdagsförmiddagen. En av männen fick allvarliga skador och vårdas fortfarande på sjukus.

Den ryska besättningen på det cypriotiska fartyget skulle på onsdagsmorgonen göra en rutinundersökning av sprinklersystemet ombord. Men något gick fel och de tuber med koldioxid som ingår i sprinklersystemet började läcka.

Tömdes på syre
Det gjorde att det lilla utrymme i aktern där besättningen arbetade snabbt tömdes på syre. Båda fördes till sjukhus, den ene får fortfarande intensivvård vid centralsjukhuset i Kristianstad. Den andre besättningsmannen har fått lämna sjukhuset.

Fartyget som är lastat med gödning kom till Åhus hamn på tisdagskvällen och skulle vara färdiglossat på onsdagskvällen.

Olyckan utreds
Efter olyckan inledde polisen en förundersökning för att se om olyckan har orsakats av något brott. En tekniks undersökning har gjorts under dagen och polisen har även gjort en del förhör. Exakt vad utredningen har gett är ännu oklart men hittills har ingen person delgivits misstanke om brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".