Stökig natt i Skåne

Det har varit en förhållandevis stökig natt runt om i Skåne. Misshandlar, personrån och knivskärning är en del av det polisen fått ägna sig åt.

Stökigast har det varit i nordvästra Skåne. I Båstad knivskars en 21-årig man i bröstet på en privat ungdomsfest i Båstad vid halvtolvtiden, natten till lördagen. En 20-årig man greps kort därefter och är misstänkt för mordförsök. 21-årigen som knivskars fick bland annat ett djupt knivstick i bröstet men hans tillstånd betecknas som stabilt.

Mordförsök
Två 28-åriga män greps efter ett lägenhetsbråk i Hässleholm och är misstänkta för grov misshandel alternativt mordförsök. Två personer fick föras till sjukhus, en av dem med omfattande ansiktsskador.

Många personrån
Under kvällen och natten har det även varit en hel del personrån och försök till personrån. Totalt har polisen i Skåne sedan 21-tiden på fredagskvällen hanterat närmare 330 ärenden. 24 personer har gripits och 20 personer har blivit omhändertagna, de flesta för att de varit för fulla.

Inte mer än vanligt
Enligt länsvakthavande befäl på skånepolisen, Erik Jeppson, har det varit mycket att göra under natten, även om det inte har varit ovanligt stökigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".