Bråk om bidragsfusk inom (m) i Malmö

Den tidigare ordföranden i moderata ungdoms-förbundet i Malmö, Ardavan Khoshnood, har polisanmält den egna föreningen, för omfattande fusk med aktivitetsbidrag.

Anmälan kommer sedan Ardavan Khoshnood, förra veckan i samband med årsmötet, avgått som ordförande.

– Orsaken till polisanmälan är ett omfattande bidragsfusk som har pågått under lång tid, säger Ardavan Khoshnood.

Justerade siffror
Det handlar om det aktivitetsbidrag som ungdomsföreningar kan söka för sin verksamhet, där den tidigare MUF-ordföranden hävdar att föreningen sökt bidrag för fler aktiviteter och deltagare än vad som varit fallet.

Flyr från ansvar
Men enligt Tobias Billström, ordförande i moderaternas Malmökrets, förekommer inget bidragsfusk inom moderaternas ungdomsförbund i Malmö. Han menar att anklagelserna om bidragsfusk är ett sätt för Ardavan Khoshnood att fly från sitt ansvar för föreningens dåliga ekonomi.

– Det är bra att Ardavan Khoshnood har avgått. Med facit i hand borde det ha skett mycket tidigare. Han har haft en auktoritär ledarstil och vi har också kunnat konstatera att föreningen går med 240 000 kronor i förlust, säger Tobias Billström.

Riskerar motanmälan
Nu riskerar Ardavan Khoshnood sjäv att bli anmäld för dataintrång. Malmömoderaternas ordförande, Tobias Billström, säger att det finns bevis för att Ardavan Khoshnood raderat föreningens protokoll och man överväger att göra en motanmälan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".