Oklara omständigheter kring rånmord

Det är fortfarande oklart hur den 61-årige man som hittades död i sin bostad i nordöstra Skåne, dog. Polisen betecknar dödsfallet som ett rånmord men har ännu ingen misstänkt.

– Vi har förhört grannar och andra personer i mannens omgivning för att få fram så mycket uppgifter som möjligt både om honom och för att få svar på vad som har hänt och hur det har gått till, säger Charley Nilsson, informatör på Skånepolisen.

Hittades av bekant
Det var en nära bekant till 61-åringen som hittade den döda kroppen på mannens gård i Österlia, söder om Degeberga natten mot lördagen. På gården drev mannen också en antikvitetshandel.

Många frågetecken
När polisen kom till platsen fanns tecken som tydde på att mannen blivit rånad. Det är fortfarande oklart hur mannen dött, något som den rättsmedicinska undersökningen förhoppningsvis ger svar på. Polisen vet vare sig vem som rånat eller mördat mannen och det är också oklart vad som stulits.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".