Polis mötte oroliga Limhamnsföräldrar

Representanterna från det så kallade medborgargardet i Limhamn lyste med sin frånvaro, när polisen i Malmö på måndagen kallade till informationsmöte om ungdomsrånen i stadsdelen.

Poliserna fick visserligen svara på många frågor och fick en hel del kritik av de cirka 200 personer som samlats i Folkets hus i Limhamn, men ingen av de så kallade ”arga papporna” gav sig tillkänna. En av ledarna var visserligen där men gick efter bara en halvtimme.

Flygblad till besökarna
Däremot hade en grupp personer med högerextrema åsikter samlats utanför lokalen och delade ut flygblad till mötesbesökarna.

En av de poliser som pratade på mötet var Stefan Svärd, som är polisinspektör på närpolisområde söder i Malmö, där Limhamn ingår, och han tror inte att det finns ett riktigt medborgargarde i Limhamn.

– Jag har pratat med kollegorna som jobbar i yttre tjänst, och de har inte träffat på dem här som kallar sig för ”arga pappor”, utan det är en talesman som pratat med personal hos oss, säger han.

Lugnade Limhamnsbor
Poliserna informerade också om sin speciella rånkommission som arbetar uteslutande med ungdomsrån, och flera Limhamnsbor kände att det var ett bra möte.

– Jag tycker att polisen har givit bra information om hur de arbetar, och det känns som om det verkar bli större resurser. Jag tycker också att man lyft fram nattvandrarna bra, säger Viveca Byhr-Linden, boende i Limhamn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".