Branddåd mot missbrukare i Höganäs

Polisen utreder nu om branden i Höganäs i januari, då en 52-årig man omkom, kan ha ett samband med en rad andra anlagda bränder i Höganäs.

Polisen rubricerar branden i januari som mord eller mordbrand, eftersom det inte är troligt att mannen själv skulle ha orsakat branden, eller att den skett genom en olycka.

Sju bränder på kort tid
Det handlar om totalt sju anlagda bränder i Höganäs sedan i höstas, som drabbat missbrukare. Polisen undersöker alltså om det finns några kopplingar mellan dem, skriver Helsingborgs Dagblad.

En utredare säger till tidningen att det har brunnit lite väl mycket hos missbrukare för att det ska vara en slump, och polisen arbetar nu utifrån flera hypoteser.

Flera teorier
En av dem är att gärningsmannen också finns i missbrukarkretsar, och att anledningen till bränderna skulle kunna vara oavslutade affärer. HD skriver också att polisens utredare inte kan utesluta att det handlar om en mordbrännare som bestämt sig för att göra livet surt för missbrukare.

Men det handlar alltså om teorier – något konkret som pekar i den ena eller andra riktningen finns inte i nuläget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".