Chaufför varnad efter att ha lyssnat på radio

En av Linjebuss chaufförer varnas eftersom han spelat Skånepartiets radiostation i bussen och sedan han vägrat att stänga av efter det att en kund bett honom om det.
När passageraren Lajos Horvath uppmanade busschauffören att skruva ner volymen fick han till svar att om det inte passade så kunde han sätta sig längst bak i bussen. Lajos Horvath satt på tredje eller fjärde raden i bussen. Han säger att volymen på radion var så pass hög att han och hans kollegor, som var på väg hem från jobb, stördes i sitt samtal. Han har hört att chauffören spelat samma radiostation tidigare, men inte gjort någon anmälan. Den här gången, när busschauffören svarade honom så pass bryskt och dessutom stannade in på motorvägen så valde han att göra en anmälan. - Jag känner mig helt enkelt personligt kränkt, säger Lajos Horvath. Enligt Linjebuss policy så får förarna spela radiokanalerna P1, P2, P3 och P4 i bussen. Men förarna har också en egen mindre radio där de sitter och där får de lov att spela vilken station de vill, men inte så pass högt att passagerarna störs. Om resenärerna ber dem att skruva ner volymen så ska de göra det. - Det är beklagligt att föraren svarar så. Kunden har ju rätta att sitta där han vill i bussen, säger Eron Runström, som är platschef på Linjebuss i Malmö.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".