Svalt intresse för medborgartelefon

Politikerna i nordöstra Skånes sjukvårdsdistrikt vill veta vad medborgarna tycker om vården. Men intresset för att ringa till den öppna telefon som sjukvårdspolitikerna prövar har varit svalt.

En kväll i månaden fram till sommaren kan medborgare ringa politikerna men under de onsdagskvällar som telefonen varit öppen har samtalen varit få, igår var inget undantag.

– Det var inte så många som ringde, bara nio stycken på två timmar, säger sjukvårdspolitikern Ing-Britt Hoff (s) i nordöstra Skåne.

De flesta samtalen handlade om vårdcentralerna i Kristianstad och Hässleholm där de som ringde var missnöjda med vårdcentralernas tidbokningssystem. I övrigt var de flesta nöjda med vården. Men frågan vilken chans de som ringer har att påverka vården.

– Vi gör små anteckningar och tar upp det i våra grupper och i nämnden, säger Ing-Britt Hoff.

Hittills har den öppna telefonen inte varit någon succé men försöket kommer ändå fortsätta fram till maj.

– Vi får väl avvakta ett par gånger och se. Är det inte så många som ringer kanske vi får satsa på något annat säger Ing-Britt Hoff.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".