Borgerliga partier kan samverka lokalt

Lars Leijonborgs förslag att tillsammans med de övriga borgerliga partierna gå till val under en gemensam partibeteckning har smittat av sig. Ledningsgruppen för ”Allians för Skåne” undersöker nu möjligheterna för en gemensam borgerlig lista i regionvalet.

– De fyra borgerliga partierna undersöker nu om vi kan gå till val under någon samlad ”Allians för Skåne”, säger kristdemokraten Rolf Tufvesson som sitter med i ledningsgruppen.

Det var igår som folkpartiets partiledare Lars Lejonborg sa att han vill se en gemensam borgerlig valsedel i hösten val. Men de andra borgerliga partiledarna verkade inte så förtjusta i idén, i alla fall inte på nationell nivå.

Men regionpolitikerna här i Skåne verkade gilla den bättre. I går när ledningsgruppen för Allians för Skåne träffades, så beslutade de att undersöka vad det skulle kunna innebära med en gemensam lista i höstens regionval.

– Vi skulle visa ett tydligt alternativ till den nuvarande socialistiska majoriteten. Och dessutom så skulle inte några röster gå till spillo, säger Rolf Tufvesson.