Höganäshems VD riskerar att sparkas

Höganäshems VD Anders Gahnhed riskerar nu att bli avsatt sedan det avslöjats att han sålt sju av det kommunala bolagets fastigheter till en god vän och affärskollega.
- Att de kände varandra sedan innan, det visste jag, men att de driver ett bolag inom fastighetsbranschen ihop, det hade jag inte en aning om och det hade ingen annan i styrelsen heller, säger Höganäshems styrelseordförande moderaten Hans-Erik Andersson VD:n Anders Gahnhed driver privat ett fastighetsföretag tillsammans med huvudägaren i företaget Fackens hus som köpte bostadshus för 66 miljoner av Höganäshem för bara ett par veckor sen. Den uppgiften får nu flera politiker att reagera och några kräver att Gahnhed sparkas för att han fört styrelsen bakom ljuset och ordnat försäljning till en vän. - Vän och vän, inom fastighetsbranschen är ju alla kompis med alla. Det går ju inte att hitta någon som man inte känner om man skall sälja, säger Hans-Erik Andersson. På onsdag i nästa vecka kommer styrelsen att diskutera och utreda Anders Gahnheds affärer vid ett extrainkallat styrelsemöte.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".