Kirsebergsmordet upp i hovrätten

I hovrätten i Malmö inleds på tisdagsmorgonen rättegången om mordet förra sommaren på en 41-årig man i stadsdelen Kirseberg i Malmö. Två unga män står åtalade misstänkta för mordet.

Det var 5 juni förra året som den mördades sambo hittade offret liggandes på mage på golvet i deras hem i Kirseberg. Mannen hade då en plastpåse hårt knuten runt halsen.

Övervakningskamera avgörande
Först misstänktes det att det rörde sig om ett självmord, men redan samma dag så tog någon 8500 kronor från 41-åringens konto. Med hjälp av övervakningskameran vid bankomaten kunde polisen identifiera mannen, och snart kunde de nu åtalade gripas.

Det är två män, en 20 och en 19 år gammal, som nu står åtalade anklagade för mord. Den tredje är den 19-åring som tog ut pengar från offrets konto, och han är åtalad för häleri och bedrägeri.

Långa straff i tingsrätten
Vid rättegången i tingsrätten i december dömdes 20-åringen till tio års fängelse och 19-åringen till nio års fängelse för mord. Den andra 19-åringen dömdes till tre månaders fängelse för häleri och bedrägeri.

20-åring nekar till inblandning
Domarna har överklagats och nu är det hovrätten som ska avgöra vad som egentligen hände 5 juni i Kirseberg. De båda 19-åringarna har delvis erkänt inblandning, medan 20-åringen under hela rättegången har nekat till anklagelserna.

– Vi kommer att bygga vårt försvar på två saker – dels min klients egna uppgifter, dels det faktum att det saknas all form av teknisk bevisning som binder honom till brottsplatsen, säger Jan Anders Hybelius, som är 20-åringens nya försvarsadvokat.