Ny radiokanal i Malmö

Nästa vecka startar en ny radiokanal i Malmö. Din gata 100,6 heter den nya kanalen och den ingår i Sveriges Radios nya satsning på unga lyssnare, kvinnor och invandrare i Malmö.

24 timmar per dygn 7 dagar i veckan kommer den nya kanalen sända på frekvens 100,6 och når därmed hela Malmö och de flesta kranskommuner.

Vill nå nya grupper
Främst vänder man sig till kvinnor, invandrare och ungdomar. Musiken skall vara aktuell, det blir mycket r and b, hip hop och soul säger programledarna.

– Jag kommer nog nå ut till tjejerna. Jag kommer bland annat prata om sex, killar, relationer och utseendefixering. Jag tror att tjejerna kommer känna igen sig och killarna kanske får ett och annat att lära sig, säger Susanne Fatah, en av programledarna i den nya kanalen.

Malmöbakgrund sätter prägel
Både Susanne Fatah och Ehsan Noroozi har själva invandrarbakgrund men det är inte det som kommer märkas i utbudet.

– Det är nog snarare så att vi båda har Malmöbakgrund och att det är det som kommer märkas säger Ehsan Noroozi.

– Vi kanske har mer erfarenhet med tanke på vår bakgrund men annars tror jag inte det kommer märkas, säger Susanne Fatah.

Kanalen börjar provsända redan nästa vecka. Den officiella starten sker inte förrän i april men de nya programledarna är ändå lite nervösa inför premiären.

– Det är lite nervöst, men det är ett friskhetstecken, säger de båda i munnen på varandra.