Kortare öppettider på små polisstationer

Nu minskas öppettiderna på de mindre polisstationerna ytterligare. Skälet är minskad arbetsbelastning till följd av de nya passen som infördes i höstas.

Sedan förste oktober förra året, när de nya passen infördes, kan man bara ansöka om pass på de stora polisstationerna i Skåne, till exempel i Malmö, Helsingborg, Ystad och Kristianstad.

Det gör att betydligt färre människor besöker de mindre polisstationerna. När de nya passen kom förlängdes öppettiderna på de stationer som behandlar passansökningar, samtidigt som öppettiderna på övriga drogs ner.

Efter utvärdering och kontroll av hur många som besöker polisstationerna har polisen i Skåne nu bestämt sig för att dra in ytterligare på öppettiderna.

Det innebär bland annat att polisstationen i Broby som hittills har haft öppet varje dag bara kommer ha öppet en dag i veckan. På övriga håll blir förändringen inte lika stor

Lars Förstell, informationsdirektör på Skånepolisen, betonar att det oftast kommer att finnas personal på polisstationerna också utanför öppettiderna, men att det inte är säkert att man hittar någon där då.