Skånska konstnärer illa behandlade

Konstnärernas riksorganisation har skrivit ett protestbrev med kritik mot arbetsförmedlingen AF Kultur i Malmö. Konstnärer i Skåne upplever att de blir dåligt behandlade på kulturarbetsförmedlingen.

– Många av våra medlemmar har klagat på en dålig behandling från AF Kultur. De har känt sig kränkta av vad som sagts. De ska dessutom ta vilket jobb som helst, trots att de jobbat som konstnärer i många år, säger Irene Trotzig är ordförande för Konstnärernas riksorganisation i Skåne.

Arbetsförmedlingens kulturdirektör, Bernt-Åke Pettersson, håller inte med om att det skulle vara kränkande att uppmana någon till att söka jobb inom en annan bransch.

– Kan man inte försörja sig på sitt jobb så får man vara beredd att ta andra jobb. Det ä r många kulturarbetare som har ”brödjobb” eller andra jobb för att kunna försörja sig, säger Bernt-Åke Pettersson, arbetsförmedlingens kulturdirektör.

AF Kultur har nu bjudit in konstnärernas riksorganisation till ett möte men de har ännu inte fått något svar. Och enligt Bernt-Åke Petersson behövs ett möte eftersom han tycker att kritiken som riktas mot dem är luddig.