Protest i Lund mot Samres

Kritiken mot färdtjänsten i Lund fortsätter att strömma in till kommunen. Men kommunen har inga planer på att bryta samarbetet med Samres.

På tisdagen ordnade domkyrkoförsamlingen ett möte där deras medlemmar fick möta representanter från tekniska nämnden.

- Jag har varit med om förseningar och att bilar inte kommit. Och jag har fått höra mycket från förarna. Samma förare har fått beställning att vara på tre platser samtidigt, säger Elisabeth Jonsson som var en av deltagarna på mötet.

Bland det 60-tal personer som deltog på gårdagens möte hade många egna erfarenheter av färdtjänstens brister. De flesta tog upp förseningar och att chaufförerna inte hittar. Men också att bilarna kör med alldeles för många passagerare åt gången, att folk tvingats betala trots att de inte ska det och att ibland kommer tre bilar på samma gång och ibland ingen alls.

Samres har skött färdtjänsten under det senaste halvåret. Kommunen har inte varit nöjda med dem men det är inte aktuellt att säga upp avtalet.

– Upphandlingen gäller bara två år. En ny upphandlig tar ett halvår, och sedan blir det nya inkörningsproblem. Vi är inriktade på att det ska fungera med Samres, säger Tekniska nämndens ordförande Solweig Ekström Persson.