La Bohème och Banankontakt på operan

Malmö opera- och musikteaters repertoar för nästa säsong presenterades idag. Först ut på hösten blir Banankontakt. Senare blir det en operaversion av Dead man walking. I december går La Bohème upp igen.

Alla de mest kända av Trazan och Banarnes låtar kommer vara med i deras första musikal. Men fortfarande är det oklart om Lasse Åberg och Klasse Möllberg själva kommer vara med på scen.

Storyn är en miljökampshistoria där den hänsynslösa fröken öken vill skövla regnskogen där Trazan och Banarne bor.

– Där blir det bara öken. Undermeningen är att alla kan påverka miljön, säger Janne Schaffer som är en av kompositörerna.

Resten av repertoaren består av både gammalt och nytt. I november får operaversionen av Dead man walking Skandinavienpremiär. Många minns säkert filmen med Susan Surandon och Sean Penn. I december går La Bohème upp igen. Till våren kommer huskompositören Jonas Forssells första opera träskoprinsessan och i mars Verdis opera Macbeth.

I och med regionen tagit över ägandet får operan också sex miljoner mer i bidrag, de används till både fler uppsättningar och föreställningar, säger operachef Lars Tibell.

– Vi går från 70 föreställningar till 90, säger Lars Tibell, konstnärlig ledare på Malmö opera och musikteater.