Kraftig ökning av byggandet väntas

Byggandet kommer att öka kraftigt i Skåne nästa år, enligt en genomgång av ett stort antal konsult- och arkitektföretags orderböcker.
- Beläggningen och antalet anställda kommer att öka och det visar sig inom byggbranschen inom ett till två år, säger Christian Lassen, VD för företaget Byggteknik med 25 anställda, till P4 Radio Malmöhus. Men någon riktig högkonjunktur för byggbranschen är det inte fråga om. - Det är en uppgång, men tittar man på bostadssidan så är det en uppgång från ett lågt värde, säger Christian Lassen. - Man räknar med en ökning på sju procent på bostadsbyggandet. De riktigt stora bostadsprojekten i Malmö är Turning Torso, den vridna skyskrapan på Bo01-området i Västra Hamnen som redan pågår, kvarteret Piggvaren i Limhamn och HSB:s planerade lägenheter kring Folkets Park. I Malmö byggs också den stora forskningsanläggningen på Universitetssjukhuset MAS' område, ett projekt på 400 miljoner kronor. I övriga Skåne listar Christian Lassen, som sitter i ledningen för den regionala branschorganisationen Svensk Teknik och Design, högskolesatsningarna i Lund, Helsingborg och Hässleholm och andra satsningar på i huvudsak skolor, som rustas upp och byggs om. - Men man kan säga att det i huvudsak är i Malmöregionen som saker och ting sker, säger Christian Lassen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".