Billigare el till LKF:s hyresgäster

Lundabornas bostadsföretag, LKF, undersöker just nu möjligheten att köpa in el för att sedan sälja vidare till sina hyresgäster. På så sätt skulle det bli billigare för hyresgästerna.

– Det innebär att det fasta el-abonnemanget på ungefär 850 kronor om året försvinner, säger Bengt Sandin, miljöchef på LKF.

El-abonnemangskostnaden skulle alltså försvinna, men däremot skulle hyresgästen få betala en avgift till LKF, men den skulle vara lägre. Den enskilde hyresgästen skulle för en normalstor lägenhet spara ett par hundralappar om året.

Om det här blir verklighet, så rör det mer än hälften av LKF:s 8 500 lägenheter, och Bengt Sandin tror att man kan komma igång ganska snart.

– I princip så är det inget hinder idag. Detta är en diskussion som vi för med Lunds Energi om var vi kan göra det och hur det kan göras, säger han.

Bengt Sandin ser inget problem med att LKF:s marknadschef Per-Olof Järvegren sitter på dubbla stolar, i och med att han också sitter i styrelsen för Lunds Energi:

– Absolut inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".